Poffert

Het recept van poffert.



Ingrediënten voor een middelgrote poffert:

300 gram zelfrijzend bakmeel
45 gram suiker
50 gram rozijnen (drooggewicht, eventueel eerst laten wellen in water)
twee zakjes vanillesuiker
kaneel naar smaak
2 eieren
120 ml melk
mespuntje zout

Zet een grote pan met ruim water op het vuur. 

Smeer de binnenkant van de poffertpan in met boter (of olie) en bedek dat met een dun laagje paneermeel (of Brinta).

Alle ingrediënten door elkaar roeren tot een dik-vloeibaar beslag. Schep het daarna in de poffertpan. Deze moet ruim voor de helft gevuld zijn. Zet het deksel op de poffertpan en zet het geheel in de pan met het inmiddels kokende water. Laat het minstens 1 uur staan in het kokende water. Zet dan het vuur uit en laat het een kwartier rusten.
Stort de poffert op een mooie schotel. Serveer het bijvoorbeeld met gesmolten boter en bruine suiker. Of met warme pudding, dat kan ook.